Ontmoet Sébastien François, Talent Acquisition

Alyssa-Lefever-Marketing-Officer
Geschreven door
Alyssa Lefever
  • 02 min. leestijd
  • Testimonial
  • Human Resources

We spraken met Sébastien François, Talent Acquisition consultant, over zijn ervaring en zijn eerste stappen bij Evertys. Hij waardeerde vooral de begeleiding en follow-up van het team.

 

Waarom heb je de sprong gewaagd en ben je bij Evertys gaan werken?

Ik had al een tijdje geleden contact met Evertys via Mickaël Goudmaeker. Het was toen nog Strand Associates en ik had toen (en nu nog steeds) een heel goed contact. Toen de kans zich voordeed om met hen in zee te gaan, heb ik niet geaarzeld. Naast de efficiëntie en de follow-up, is het hun menselijke aanpak en gedrag dat het verschil maakt en waardoor ik bij hen wilde horen.

 

Christmas market - Evertys

Het Evertys HQ team en een paar consultants op een kerstmarkt, december 2023.

 

Hoe verliepen je eerste dagen?

Mijn start bij Evertys verliep heel goed. Ik kwam voor het eerst in contact met Louise Hallet die me voorstelde aan de klant voor een gesprek. Toen ik officieel bij Evertys kwam werken, kwam Talent Manager Stéphanie Van Dyck in beeld die mijn aanspreekpunt werd voor mijn vragen of verzoeken.

Ik had geen bijzondere zorgen en alles verliep vlot en volgens plan. Voor mij is de Talent Manager mijn steun en toeverlaat als ik iets nodig heb en ik rapporteer aan haar via de regelmatige follow-ups.

 

Had je verwachtingen voor je eerste dag?

Niet echt, het is niet mijn eerste rodeo en ik heb al ervaring opgedaan in het veld. Maar een eerste dag is altijd een beetje stressvol, maar ik wist dat als ik iets nodig had, ik op mijn Talent Manager kon rekenen.

 

Denk je dat de rol van Talent Manager een toegevoegde waarde voor je is?

Natuurlijk is het belangrijk. Je Talent Manager is je contactpersoon voor alle vragen, je weet bij wie je terecht kunt als je een probleem hebt. Het is iemand die je begeleidt, je kent in je huidige werksituatie en je kan helpen je toekomstige situatie te verbeteren. 
 

 

Terug naar het overzicht